logotyp

Så började detHär syns grundarna av Ergo Holds, Kenneth Marklund och Håkan Eklund. Båda har klättrat tillsammans i över 20 år.

 

Ideén till företaget fick de en dag på klättergymmet där de diskuterade hur man på bästa sätt skulle utveckla sin egen handstyrka. Efter mycket bollande så landade det i en sorts mer avancerad handtränare! Sagt och gjort så sökte de olika bidrag för sin nya idé och så småningom startade de sitt företag Fugu Sports AB. Namnet Fugu fick de från att de tidiga prototyperna på handtränaren såg ut som en blåsfisk (Fugu) på japanska.

Efterhand insåg de, att innan denna produkt var redo för marknaden så skulle företaget hunnit försvinna. Då föddes snilleblixten att börja tillverka klättergrepp tills handtränaren var mogen. Den mognade aldrig!

Eftersom de på den tiden också var nyblivna föräldrar väcktes snabbt ideén om hur man enkelt ska få barn att börja klättra i ung ålder.

Detta är idag en stor del i deras affärsidé.

 

Kenneth Marklund har klättrat och tävlat på elitnivå under -90 talet och bestigit några av de svårare utomhuslederna i Sverige på den tiden.

Håkan Eklund utbildade sig till huvuddomare för sportklättring i Schweiz under samma tid.

 

Idag hinner de inte klättra i samma utsträckning som förut men nått klätterpass i veckan gör de ändå. 

 

sidfot